Вівторок, 19 Березня, 2024

Порошенко не прийшов на допит

Президента Петра Порошенка не дочекалися  у ГПУ, куди він повинен був приїхати на допит.

Далі розкаже “Yes-Zhytomyr”

Біля двох тижнів тому Петра Порошенка викликали на додатковий допит як свідка справи, щоб давати свідчення. Про це повідомив керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк. Говорить, що його так і не дочекалися, він не зв’язувався з слідчими, а також не надав пояснень про причину його відсутності. Не було і попередження про те, щоб перенести дату.

Порошенко повинен був свідчити стосовно подій 18, 19 лютого та 1 грудня. Також вже 2,5 роки пройшло з моменту першого допиту, а президент так і не підписав протокол. Тоді це проходило з відеофіксацією. Горбатюк розповідає, що Порошенко не мав часу тоді і попросив, щоб надали змогу підписати на наступний день, але цей день так і не прийшов. Порошенку нагадували про це неодноразово, запрошували навіть за допомоги генерального прокурора.

За словами керівника управління, викликати не припинять і надалі, аж ди тих пір, поки не буде реалізовано процесуальне повноваження, бо президент є важливим свідком тих подій, що відбувалися під час Майдану.

А от привід не буде застосовано. У випадку, якщо Порошенко не приїде, то буде відповідне звернення до суду, можливе накладання штрафу. Але поки він займає посаду президента, привід неможливий.

За весь час розслідування злочинів, спрямованих проти учасників Революції Гідності, винесли дев’ять виправдувальних вироків та дев’ятьох осіб засудили.

Було подано у розшук Генеральною прокуратурою 102 особи, що проходять по справі  вбивства майданівців у 2014 році. Тоді було вбито більше сотні людей, біля тисячі були поранені.

Нагадаємо, 585 мільйонів гривень склала сума затрачених коштів на передвиборчу кампанію очільника держави, оплачував її він самостійно. Це у чотири рази більше ніж у його конкурента.

.,.,.,.