П’ятниця, 29 Березня, 2024

Відома дата інавгурації президента України

Нарешті обрано дату інавгурації президента України. Верховна Рада 315 голосами прийняла рішення, що подія відбудеться 20 травня. Деталями поділиться yes-zhytomyr.

Позитивним можна вважати сам факт призначення цієї довгоочікуваної дати, адже парламент майже місяць роздумував над нею, наводячи все нові і нові причини її перенесення. Наступними серйозними кроками є рішення про розпуск Верховної Ради, призначення на важливі для країни посади.

Попередню дату – 19 травня парламент відмовився приймати.

10 травня Володимир Зеленський звернувся з вимогою ухвалити Верховною Радою дату інавгурації 19 травня. Відмову обґрунтували тим, що в неділю – «День пам’яті жертв політичних репресій».

До новообраного президента України приїдуть гості з закордону. Стало відомо, що на інавгурації буде присутній віце-президент Європейської комісії – Марош Шевчович. З приводу приїзду інших гостей допоки невідомо, команда Зеленського дану інформацію не коментувала.

В понеділок нарешті розпочнеться нове політичне життя Володимира Зеленського. До цього часу він брав участь в інавгурації тільки в кіно. В популярному політичному серіалі «Слуга народу» Зеленський приїхав на важливу подію в бюджетному таксі. Цікаво, що до депутатів він звертався в серіалі без папірця. Як пройде подія в реальному житті, команда Зеленського тримає це в таємниці.

Володимир Зеленський надіється, що подальші рішення парламент буде ухвалювати набагато швидше, ніж цього разу. Адже майже місяць депутати роздумували над датою інавгурації.

Через обраний день (20 травня, понеділок, 10.00) можуть виникнути складнощі з транспортом, жителів Києва це питання також турбує. Більшість закордонних гостей команда новообраного президента України уже запросила. Наразі не відомо, чи зможуть вони приїхати на день пізніше.

.,.,.,.