Вівторок, 19 Березня, 2024

Обсяг україномовної літератури в книжкових магазинах досяг 78% – Порошенко

Петро Порошенко також повідомив, що ми отримали позитивний результат, коли ввели мовні квоти на телебаченні та радіо. Далі розкаже «Yes-Zhytomyr»

Україномовні книги в магазинах складають сьогодні 78% від загального обсягу, а російськомовні – 15%. Про це заявив президент Петро Порошенко, коли проводив 10 січня зустріч з жителями Здолбунова Рівненської області .

Як сказав Президент України, в наших магазинах вже з’явилося набагато більше українських видань українською мовою, ніж було раніше.

«Змінилася нація, змінилася країна, і кожен з вас це відчуває», – сказав Порошенко.

За словами Порошенка, ми отримали дуже позитивний результат, коли ввели мовні квоти на радіо і телебаченні. Ми нарешті отримали повноцінний україномовний медійний продукт.

“Кажуть – як квоти? Є ж свобода слова, свобода говорити будь-якою мовою. Говорити – так, але інформаційний простір заповнювати – друзі мої, українською мовою”, – сказав Порошенко.

За даними моніторингу, також збільшилася частка україномовних пісень у радіоефірах. Як зазначив Президент, ми вже ніколи не повернемося до цифри україномовних пісень, яка була у 2013 році. Ніколи вже не буде російськомовних пісень більше ніж україномовних.

“Я вже сказав, що це 55%. На регіональних радіостанціях це поки що становить 48% – і там підтягнемо”, – сказав Порошенко.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що за минулий рік українська музика дуже розвинулася, у соцмережах не вщухають розмови про українських співаків.

За його словами, за минулий рік українська музика впевнено прокрокувала вперед, у всіх напрямках, від фолку до танцювальної музики. Було випущено багато сучасних музичних композицій як від нових музичних колективів, так і від старих відомих гуртів. Зокрема, Президент відмітив музичний прорив українського гурту KAZKA.

.,.,.,.