Вівторок, 19 Березня, 2024

Порошенко говорить про повномасштабну війну з Росією

Російська федерація готує війська для збройного удару по Україні, лише на півострові Крим вона зосередила біля 30 тисяч військових. Далі інформує «Yes-Zhytomyr»

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття оперативно-стратегічного збору з керівництвом ЗСУ.

За його словами, Росія розгорнула нові військові угрупування біля українських кордонів – збільшує потенціал для можливого вторгнення на територію України.  На західному напрямку ворог формує об’єднане стратегічне командування «Захід», до складу якого увійшли 2 загальновійськові армії, танкова армія, армійський корпус, армія військово-повітряних сил та протиповітряної оборони.

На південно-західному стратегічному напрямку 8-а військова армія безпосередньо управляє двома російськими армійськими корпусами, які розміщені у Донецькій та Луганській областях.

Також Порошенко сказав, що зараз спостерігається безпрецедентна мілітаризація регіонів Чорного моря. В окупованому Криму Росія створила велике угрупування військ, до яких входять як наземні, так і повітряні та морські сили.

«Загальна чисельність російських військових в Криму – понад 30 тисяч військовослужбовців. Поблизу наших кордонів розгортаються ракетні частини, оснащені комплексами «Іскандер», – сказав Порошенко.

Президент зазначив, що те, що Росія створює ударні оперативні сили на західному та південно – західному напрямках, немає жодного відношення до оборонних дій РФ. Ці сили можуть бути застосовані у військовому ударі. І саме до цього готується російське керівництво. Загрози повномасштабної війни стали реальністю, враховуючи як готується ворог.

Нагадаємо, що раніше шведські аналітики заявляли про те, що Росія готується до повномасштабної війни. Вони зазначили у cвоєму звіті агентства Foi, що за даними з відкритих джерел, Кремль веде підготовку до регіональної, а можливо і тривалої війни з противниками рівня Китаю або країн НАТО. Про це свідчать постійні та масштабні навчання російських збройних сил. Сама ж Росія звинувачення експертів з Швеції категорично відкидає.

.,.,.,.