П’ятниця, 29 Березня, 2024

Житомирський мер Сергій Сухомлин звернувся до житомирян стосовно відключення води

На цих вихідних, 4 та 5 липня у Житомирі планують знову призупинити водопостачання. Напередодні відключення постачання води мер Житомира розповів про те, чому буде відключена вода та звернувся до житомирян з проханням запастися терпінням. Далі розкаже “Yes-Zhytomyr”

Що сказав міський голова

За словами Сухомлина, коли у мерії вирішили масштабно модернізувати комунальне підприємство “Житомирводоканал”, він розумів, що це буде робота на перспективу. Зрозуміло, що на ремонт дороги або на оновлення скверу, люди реагують зовсім по іншому. А тут самого процесу не видно, тут результат мешканці Житомира зможуть побачити лише тоді, коли у них з кранів можна буде пити воду. Тобто вода стане якіснішою. 

Міський голова зауважив, що можна продовжувати з обуренням коментувати періодичне припинення постачання води у Житомирі, але без цього не можна зробити певні роботи. А можна одного дня прокинутись у місті, де старі комунікації зруйнувались та навколо все залило нечистотами. Сергій Іванович сказав, що радіє від щирого серця, що Житомир зміг увійти до проекту Світового банку і зараз фактично будуються нові очисні споруди каналізації, станція, де очищається вода та замінюються магістральні водопровідні мережі по Житомиру. 

За інформацією житомирського мера на всеукраїнському рівні це перше таке масштабне оновлення водоканалу. Як результат Житомир отримає інфраструктуру рівня Європи. 

Міський голова зазначив, що 4-5 липня в обласному центрі знову зупинять водопостачання, тому що будуть заміняти двадцять засувок, з них шість на водопровідній станції та чотирнадцять у самому місті. Мер попросив запастися водою та терпінням та не забувайте про тих людей, які будуть працювати поспіль 36 годин для того, щоб зробити Житомир кращим. 

Коли відключать воду знову

Офіційно водопостачання у Житомирі буде припинено в 00-01 4 липня, а відновиться до 12-00 5 липня. Житомирський водоканал попереджає містян про те, що в черговий раз буде відключено воду у місті. Цього разу житомиряни мають запастися водою на термін більше доби. На підприємтсві пояснили, що у ці числа підрядник “Ріко” буде проводити комплексну модернізацію на водопровідній станції, де буде встановлюватись нове обладнання. Для того, щоб провести ці роботи, потрібно зупинити водопостачання у Житомирі. 

Працівники водоканалу просять житомирян зрозуміти такі дії, бо продовжують оновлювати водопровідні очисні споруди, що дасть змогу забути про радянське обладнання та технології, провівши заміну їх на сучасне устаткування та європейські технології. Павільйони водоканалу знаходяться у незадовільному технічному та будівельному стані. Фізична зношеність об’єктів пояснює необхідність ремонтних робіт та технічне переоснащення. 

Нагадаємо, що у Житомирі замінили 2,5 тисячі метрів теплотраси. “Житомиртеплокомуненерго” проводить завершальний етап заміни труб біля котельної на вулиці Жуйка. Після проведення ремонту тепломережі працюватимуть надійно та будуть менше втрачати тепла. 

!№

 

.,.,.,.