П’ятниця, 29 Березня, 2024

10 способів знизити витрати без шкоди комфортному способу життя

Не можете зрозуміти, куди діваються гроші з гаманця? Начебто не купуєте нічого суттєвого, а до кінця місяця вже не вистачає готівки? Мрієте відкласти енну суму, щоб купити заповітний смартфон чи відпочити біля моря? Тоді скористайтеся порадами, наведеними в цій статті.

  1. Встановіть вдома лічильники. При розумному споживанні ресурсів це вигідніше, ніж платити фіксовану суму. Скоротити витрати води також допоможуть аератори, а електрики – проста звичка вимикати прилади з мережі.
  2. Не купуйте заздалегідь абонементи. Наприклад, ви твердо вирішили ходити в спортзал, проте вже через пару тренувань ентузіазм може вичерпатися або організм вимагатиме перерви. Беріть разові заняття до тих пір, поки не переконаєтесь у серйозності своїх намірів.
  3. Зберіть капсульний гардероб. Маючи в шафі базові речі (джинси прямого крою, зручні штани, пару однотонних сорочок та водолазок), можна збирати безліч образів, просто освіжаючи їх аксесуарами. Купуючи новий одяг заздалегідь продумайте, з чим можете його носити.
  4. Купуйте тільки якісне, дороге взуття. У цьому випадку працює правило «скупий платить двічі». Дешеві черевики втратять вигляд через сезон, а добротна модель зі шкіри прослужить при належному догляді кілька років.
  5. Купуйте на великих розпродажах. Наприклад, знижки на побутову техніку до Чорної П’ятниці сягають аж 90%. Хороші ціни на різні групи товарів також бувають після Нового року, ближче до Великодня і не в сезон (наприклад, на взимку купальники або на гірськолижні куртки — влітку).
  6. Шукайте оголошення з рук. Багато людей розлучаються із абсолютно новими речами за безцінь — наприклад, не сподобався подарунок чи не вгадали з розміром. Знайти такі пропозиції можна на спеціальних сайтах-агрегаторах.
  7. Відмовтеся від харчового сміття. Левову частину бюджету, відведеного на їжу, більшість із нас витрачає на марні та навіть шкідливі для здоров’я продукти — фастфуд, солодощі, газовані напої. Відмова від них покращить не лише ваш матеріальний стан, а й самопочуття.
  8. Вивчайте акції у сфері розваг. Наприклад, у кінотеатрах часто пропонують знижки на ранкові та нічні сеанси. Денні абонементи у фітнес-клуб теж коштують дешевше за універсальні. У будні ресторани пропонують привабливі акції -50% на доставку або знижка компанії дівчат.
  9. Відмовтеся від рекламної розсилки магазинів. Це стосується шопоголіків, які легко ведуться на всілякі маркетингові ходи та поспішають за «вигідними покупками», не оцінивши їхню раціональність. Піддаєтеся спокусі купити непотрібну річ, зате дешево? Видаляйте цю спокусу з очей геть.
  10. Налаштуйте онлайн-платежі на день зарплати. Нехай із вашої картки одразу списується та сума, яка витрачається у будь-якому випадку — оплата комунальних послуг, телефонних розмов, автомобільної стоянки тощо. Це допоможе тверезо оцінити кількість коштів, що залишилися, і розподілити їх до наступної зарплати.
.,.,.,.