Четвер, 28 Березня, 2024

Штрафи за "ліки від коронавірусу"

Кожен проводить час на карантині по своєму. На жаль, шахраїв це теж стосується, вони вводять в оману, пропагандуючи покупку ліків від коронавірусу. Детальніше про рішучі дії Антимонопольного комітету стосовно цього, розповість Так Житомир.

Антимонопольний комітет України моніторить рекламні матеріали лікарських засобів, методів профілактики, котрі пов’язані з пандемією. Всі ці заходи направлені в першу чергу на недопущення пропаганди «ліків від коронавірусу». За неправдиві дані Антимонопольний комітет України буде штрафувати.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) наголошує, що станом на сьогоднішній день, немає ніяких підтверджених та ефективних ліків від нового коронавірусу. Тому не варто вірити в поширену інформацію від фармацевтичних компаній, інших учасників реалізації лікарської продукції. За неправдиву інформацію, тобто ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, таких осіб будуть штрафувати.

Розповсюдження в умовах пандемії неправдивої інформації стосовно дії лікарських засобів є неприпустимим. Тому на таких суб’єктів господарювання буде накладено штраф у розмірі до 5% доходу від реалізації продукції за 2019 рік.

Реклама

На українському телебаченні та інтернет-ресурсах під час зараження людей коронавірусом з’явилася реклама лікарського засобу «Декасан». В ній розповідається про властивості препарату і «дію на всі складні віруси, включаючи коронавірус». Імунологи повідомляють, що подібні реклами є маніпуляцією. Ще раз варто наголосити на тому, що поки ні один препарат в світі не може побороти коронавірус в організмі людини.

В мережі поширюється з незвичайною швидкістю інформація стосовно ліків для лікування та профілактики коронавірусу. Такі повідомлення поширюють шахраї, наживаючись на паніці та страху людей. ВООЗ закликає не вірити в подібні повідомлення, реклами, не купувати сумнівні лікарські препарати.

Нагадаємо, що при виборі ліків, котрі повинні бути вдома на випадок зараження коронавірусом, звертайтеся до кваліфікованих спеціалістів. Так, наприклад, лікар Євгеній Комаровський радить мати в домашній аптечці засоби для пероральної регідрації, жарознижуючі ліки, сольові розчини та судиннозвужуючі краплі. Противірусні ліки Євген Комаровський не радить пити. Це той базовий набір, котрий, за словами лікаря, повинен бути у кожного.

.,.,.,.