П’ятниця, 29 Березня, 2024

Вакарчук розкритикував Зеленського за референдум про переговори з РФ

В оточенні президента України  Володимира Зеленського озвучили бажання дізнатися думки громадян стосовно переговорів з Росією за допомогою референдуму. Про це сказав Глава Адміністрації Президента Андрій Богдан. Його ініціативу критично оцінив лідер гурту “Океан Ельзи”, а тепер і політик Святослав Вакарчук.

Далі розкаже “Yes-Zhytomyr”

Вакарчук є лідером нової політичної партії “Голос” і його думка, що коли існують умови реальної інформаційної війни та бойових дій, проводити референдум стосовно відносин з державою-агресором мінімум несе в собі загрозу, а також є безвідповідальною позицією. На його переконання таке виявлення волі народу може бути зманіпульовано. Політик підкреслює, що всім відомо який фінал мали “референдуми” на Донбасі і в Криму і чому це не розуміють у команді очільника держави.

Такої ж думки дотримується і колишній президент Петро Порошенко. Він вважає, що був здивований, коли дізнався про позицію, що так звані “мирні угоди”з РФ, Україна повинна вирішувати через референдум. Українці вже хвилюються що це може бути кроком до капітуляції, а не до мирних домовленостей. Порошенко радить команді Зеленського розвіяти ці розмови у суспільстві, тому що такі кроки можуть бути реально небезпечними та нести загрозу державі.

А за словами міністра оборони Степана Полторака, перемовини з російською стороною все ж таки треба, але проводити їх треба з обережністю. Він пояснив, чому обережно, бо прикладів  коли Росія домовляється, а потім порушує слово – багато. Тим більше, коли вона говорить з тими країнами, у яких менше сил та територій. А частково дотримати слово, Росія може хіба що, коли говорить зі Сполученими Штатами. Тому що США наддержава з потужними збройними силами та ядерною зброєю, і вони можуть собі дозволити говорити з агресором на будь-якій мові.

.,.,.,.