Четвер, 28 Березня, 2024

"ПриватБанк" подав позов на екс-власника Ігоря Коломойського

Одна з найбільших банківських установ України подала позов на свого колишнього власника – Ігоря Коломойського. Далі розкаже “Yes-Zhytomyr”.

Відповідну інформацію оприлюднили у прес-службі Канцелярського суду, котрий знаходиться у США.

Станом на 24-е травня жодних подробиць позовної заяви не розголошують. Єдине, що стало відомо, це інформація про досить скрутне становище банківської установи, яка впродовж трьох років перебуває у статусі “державної власності”- саме таку версію оприлюднили у закордонних ЗМІ.

Згідно з повідомленням представників Міжнародного валютного фонду також відомо, що єдиною можливістю врятувати вкладників банку від втрати фінансування – це націоналізація установи. Яку, врешті, й було підтримано згодом.

Пізніше, у квітні 2019 року судом було визнано недійсною націоналізацію однієї з найбільших банківських установ та задоволено позов Коломойського до Національного банку та Кабінету міністрів.

Тим часом, у вересні 2018 року тим самим рішенням столичного суду було розглянуто позов від одного з вкладників банку та визнано правомірність попередньої ухвали стосовно надання установі статусу “Національної” та визнано його неплатоспроможним.

Натомість у Нацбанку тоді визнали рішення про банкрутство стовідсотково неправомірни та готувалися до його оскарження.

Сам олігарх згодом наголосив, що не має на меті повернути собі Національний банк, натомість, вимагав два мільярди доларів компенсації.

Під час розмови із закордонною пресою Коломойський відзначив, що інформацію колишньої голови Нацбанку Валерії Гонтаревої щодо проведення “шахрайських операцій” у переддень націоналізації банку на суму понад 16 мільярдів гривень вважає фейковими, адже жодних доказів про отримані гроші надано не було.

Напередодні уповноважені представники банку подали позов на екс-власника Ігоря Коломойського та його бізнес-партнера Геннадія Добролюбова до Високого суду Лондона, але той в свою чергу відмовив у розгляді питання, адже не має юрисдикції на розгляд цієї справи.

.,.,.,.