Вівторок, 19 Березня, 2024

У Житомирі зупинився лікеро-горілчаний завод

Житомирський мер Сергій Сухомлин разом з депутатами міської ради відвідали лікеро-горілчаний завод, щоб дізнатись про поточні проблеми, які зараз є підприємства. Далі розкаже “Yes-Zhytomyr”

За описом Сергія Сухомлина, завод випускає за восьмигодинну зміну 100 тисяч пляшок. У ЛГЗ працює три лінії. Додатково 5 тисяч пляшок випускає Чуднівський спиртзавод, що є структурним підрозділом житомирського ЛГЗ. У житомирського заводу не саме сучасне обладнання, але він має високу якість продукції, яку вже давно оцінили споживачі всього світу. Такі продукти як “Житомирська на бруньках” і “Президентський стандарт”  відомі у всьому світі та експортуються до Європи та США. В 2018 році ЛГЗ сплатив півмільярда гривень податків. 

“Але кілька місяців тому почалися проблеми”, – каже Сухомлин.

Як повідомив міський голова, наразі підприємство простоює, не випускає продукцію та накопичує борги. Щодня борг заводу та штрафні санкції до нього збільшуються. Мова йде про сорок мільйонів гривень. У грудні заводу можуть відключити світло та газ за несплату. 

“Як глава міста, не можу залишатися осторонь, коли є загроза знищення одного із стратегічних підприємств регіону, на якому працюють більше 400 житомирян “, – додає Сухомлин.

Сьогодні 2 грудня у Києві у Державному управлінні справами має пройти зустріч з працівниками ЛГЗ, на якій мають обговорити проблеми підприємства. 

За словами Сухомлина, зустріч з колективом підприємства призначили на 2 грудня, але ані депутатський корпус, ані керівників Житомира там бачити не захотіли. Каже, що не наполягав, щоб не зашкодити переговорам. Сухомлин акцентував, що немає мети забрати завод в комунальну власність. Головним для мера є збереження робочих місць та зберегти сам завод, який є історією Житомира та відомим брендом у всьому світі. 

Нагадаємо, що на Житомирському ЛГЗ склалася важка ситуація: зжовтня завод не отримує спирт для своєї продукції, було скорочено виробництво, а у робітників з’явилися борги по заробітній платі. 27 листопада депутати Житомирської міської ради направили колективне звернення до президента, Уряду та ДУСу з проханням розглянути проблему, що склалася на підприємстві. 

 

.,.,.,.