Вівторок, 19 Березня, 2024

Голова Верховної Ради України відвідав Житомирську область

9 грудня здійснив робочу поїздку у Житомирську область Голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Разом зі спікером парламенту участь у заходах взяли голова обласної ради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Віталій Бунечко. Далі розкаже “Yes-Zhytomyr”

Ліцей для обдарованих дітей

Під час візиту Разумкова запросили до Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей, де він мав змогу поспілкуватись з педагогами та дітьми. Керівниця ліцею Людмила Корінна, розповіла спікеру про цей навчальний заклад, який був заснований у 1991 році. На сьогоднішній день тут навчається близько 500 дітей з усієї Житомирщини та працює 67 вчителів. Заклад спеціалізується на філологічному, суспільно-гуманітарному, природничо-математичному та спортивному напрямах навчання. Корінна зазначила, що за результатами ЗНО вони отримали четверте місце серед житомирських шкіл. Освітній заклад ставить собі завдання виховати творчу, обдаровану особистість через отримання перемог у різних інтелектуальних змаганнях та конкурсах. 

Під час спілкування з вихованцями закладу, голова парламенту, відповідав на запитання стосовно майбутнього нашої держави, політики України, децентралізації тощо. Особливо дітей цікавило питання: “Як стати політиком?”

За словами Разумкова, на сьогоднішній день Україна випереджає інші країни Європи за кількістю людей, які мають вищу освіту, але він також стурбований стосовно того, що молодь їде навчатися за кордон, тому що молоді люди думають, що там краще. Він зазначає, що у цій ситуації немає кореляції з бюджетними місцями у вищих навчальних закладах. Безумовно, що держава має надавати підтримку студентам, але це має бути направленим рухом. Країну ніхто не зможе збудувати, окрім тих, хто тут живе та бачить себе в Україні в майбутньому, а також хоче, щоб його жити жили та навчалися в Україні.

!

Центр вертебрології

Також, Дмитро Разумков, під час своєї поїздки Житомирщиною, відвідав комунальну установу “Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації”.

Голова парламенту оглянув медичний заклад, у якому лікуються та проходять реабілітацію учасники АТО/ООС.

Головний лікар центру розповів, що заклад пройшов реконструкцію та відкрився знову для пацієнтів у листопаді 2018 року. Реконструкція проходила рік та відбувалася за гроші Державного фонду регіонального розвитку та за участі обласного бюджету. Спеціалісти центру працюють з людьми, які мають черепно-мозкові травми, травми хребта та спинного мозку, а також з тими пацієнтами, які мають порушення опорно-рухового апарату. Разумков, у свою чергу, подякував медикам за те, що швидко відновлюють стан постраждалих після бойових дій. Він сказав, що це є дуже важливим для тих, хто пройшов фронт, а саме відновити здоров’я, як фізичне, так і психологічне. На сьогоднішній день, дуже багато людей, які захищали Україну, потребують допомоги держави. Дуже важливо, щоб всі вони проходили через добрі руки медиків, які теж є героями своєї професії.

Також, Дмитро Разумков, під час зустрічі з колективом закладу, вручив відзнаки  Верховної Ради України працівникам центру.

Протестувальники проти АЗС

На виході з Центру вертебрології спікера парламенту чекали люди, які протестують проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності. Вони звернулися до нього з проханням допомогти вирішити проблему будівництва АЗС біля житлових будинків. Разумков відповів, що він бачив колективне звернення громадян та передасть його своїм колегам. Зараз під’їхати на місце будівництво у нього немає часу і так зразу він питання не зможе вирішити. Він передав слово народному депутату Сергію Кузьміних.

№

95 бригада

В цей самий день, спікер побував у 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді, де привітав всіх присутніх із 27-ою річницею створення бригади та Днем Збройних сил України. Бригада неодноразово брала участь у миротворчих місіях ООН та ставала учасником багатьох міжнародних змагань. У 2014 році десантники 95-ої бригади були одними з перших, хто став для відбиття російської агресії. Воїни бригади були учасниками боїв за Слов’янськ, а пізніше на багатьох інших ділянках фронту на українському сході. Влітку 2014 року підрозділ бригади провів великий рейд по тилах ворога. В 2016 році бригада переформувалась на десантно-штурмову та отримала танковий підрозділ. 

Разумков урочисто вручив військовим грамоти та відзнаки Верховної Ради та подякував всім воїнам за їх мужність та вірність обов’язку. Зокрема, він зазначив, що держава робить все можливе для того, щоб більше ми не могли чути про втрати особового складу на фронті або поранених. Сказав, що це непростий та довгий шлях, але треба його пройти. Тут не має бути політики, тільки державницька спільна позиція. 

;

Бердичівський Центр позашкільної освіти

Під кінець робочої поїздки Разумков відвідав Бердичів, де завітав до Центру позашкільної освіти імені Олександра Разумкова та до Бердичівської фабрики одягу, де швидко оглянув цехи фабрики та ознайомився з робочим процесом.

А от у Центрі позашкільної освіти спікер парламенту затримався. По-перше, він носить ім’я його батька, по-друге, колись тут займався і сам маленький Дмитро.

Керівниця Центру Олена Боровська ознайомила поважного гостя з нинішнім станом закладу та здобутками колективу. А мер міста, в свою чергу, почав просити кошти на завершення реконструкції старовинної будівлі та парку біля неї. Разумков сказав, що йому треба побачити проектно-кошторисну документацію, на що йому відповіли, що вона буде зроблена у найближчий час.

Після відвідання позашкільного центру Разумков разом з бердичівським мером та керівництвом області побували у 26-ій артилерійській бригаді, після якої вони поїхали до театру, що нещодавно пройшов реконструкцію. Тут голові парламенту розповідали про відродження театрального мистецтва в Бердичеві та ознайомили з красивою відремонтованою будівлею театру. Дмитро Розумков побажав всім успіхів та творчих здобутків.

!";

 

.,.,.,.