Вівторок, 19 Березня, 2024

Путін – ліліпут: Ющенко назвав страх російського президента

Третій президент України Віктор Ющенко заявив, що у Путіна немає мотиву, щоб закінчити війну, йому треба, щоб Україна мала рану, яка буде кровоточити. Далі розкаже «Yes-Zhytomyr»

Російський президент Володимир Путін дуже боїться, щоб Європа та Україна говорили в один голос проти агресії Росії. Саме це розповів Віктор Ющенко в інтерв’ю журналу “Країна”.

За словами Ющенка, Путін не має мотиву, щоб зупинити війну. Йому треба, щоб в Україні була рана, яка буде кровоточити. Якщо ми будемо поранені, нам буде важко реалізувати наші цілі. За таких умов важко  вести розмову про Євросоюз та будувати успішну економіку.

Також він зазначає, що українське питання повинно стояти на європейському та світовому порядку денному. Росія слабка в економічному плані, але 82% нафти та газу Росії відправляється в Західну Європу і є основним джерелом формування бюджету Росії, а відповідно і її збройних сил. Ми повинні довести кожному громадянину Європи, що кожний російський кубічний метр газу чи літр бензину, який він придбає, буде основними грошами, що фінансують окупацію України, Грузії, Нагірного Карабаху, Молдови.

Треба донести європейському та світовому суспільству, що те, що відбувається на Сході України, це жовта картка демократії.

«Путін боїться, щоб ми в Україні не навчилися говорити одним голосом. Щоб Європа не стала говорити одним голосом. Він боїться солідарності, яка робить із нього ліліпута», – сказав Ющенко.

Нагадаємо, що раніше Віктор Ющенко розказав свою думку, про можливий сценарій зі спікером Медведчуком та прем’єром Бойко. Він назвав це фантазією, і зазначив, що через 3 години вже буде Майдан. Українське громадянське суспільство дуже розвинуте і воно проконтролює ситуацію. Одіозних політиків ніхто не буде сприймати. Про загальні політичні кроки Медведчука Ющенко говорити не хоче, коментувати це питання теж, вважає це для нього принизливо.

.,.,.,.