Вівторок, 19 Березня, 2024

Порошенко розповів про відносини з Медведчуком

Колишній президент України Петро Порошенко повідомив про те, що коли він очолював державу, проросійський політик Віктор Медведчук мав менший вплив на процеси ніж це відбувається зараз.

Далі розкаже “Yes-Zhytomyr”

Порошенко впевнений, що Медведчук посилив свій вплив як раз після програшу Порошенка на президентських виборах. Каже, що при ньому, Медведчук навіть і не думав балотуватися та не вдавався до спроб посилювати свій вплив на інформаційний простір. Так Порошенко прокоментував запитання журналістів про те, що саме під час його каденції Медведчук став потужним проросійським гравцем в українській політиці, а станом на сьогодні має велику фракцію у парламенті.

Коли Порошенку задали питання про те, чому він не протидіяв зростанню потужності Медведчука, колишній очільник держави зазначив, що під час його президенства Медведчук не міг і голову підняти.

Також журналіст запитав, чому не були заарештовані Медведчук і Бойко, після їх відвідування Москви. Порошенко відреагував словами про те, що президент не повинен заарештовувати, він не має такої функції та повноважень.

Також Порошенко акцентував, що бачив останній раз Медведчука біля восьми місяців тому, перед засіданням Тристоронньої контактної групи. Також, він додає, що всі розмови стосувалися саме питань роботи групи та позиції України. 

Нагадаємо, що Фірташу загрожує більше 80 років тюрми. Українському олігарху Дмитру Фірташу висунуто обвинувачення у змові з метою підкупу індійських чиновників. Мета – видобуток титану для реактивних двигунів. Сума хабаря 18,5 мільярдів доларів. Фірташа затримали в Австрії в 2014 році на вимогу США. біля 5 років тривала справа про екстрадицію, поки австрійський суд не дозволив екстрадувати олігарха до Сполучених Штатів Америки.

.,.,.,.