П’ятниця, 29 Березня, 2024

Мер Житомира Сергій Сухомлин розкритикував нову розмітку на Соборному майдані

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів свої думки стосовно нової розмітки, що була зроблена на майдані Соборному. Далі розкаже “Yes-Zhytomyr”

Питання про те, що нова розмітка не відповідає вимогам, підняли депутати під час сесії міської ради 18 грудня, під час призначення нового заступника міського голови, що має відповідати за транспорт міста.

За словами Сухомлина, він особисто сам не дуже вірить у дану розмітку і в те, що вона буде працювати добре. Він одразу був скептиком стосовно цієї ідеї. Але все ж таки вона більш-менш працює. Те, що знизилася швидкість під час проїзду майдану Соборного – це хороша тенденція, яка потрібна. Але мер зазначив, що йому не до вподоби два нюанси. У першому варіанті як виглядає площа із цими знаками, а другий момент йому не подобається те, що на майдані вже є зони, де катаються на скейтах діти. Вже був випадок, коли дитина виїхала на дорогу. Це просто небезпечно. 

Мер зазначив, що можливе виникнення проблем під час прибирання снігу на дорожньому колі, бо там просто немає місця куди згортати сніг. 

Серед депутатського корпусу також було багато тих, хто висловився проти нової розмітки. Погоджувальна рада надала рекомендацію стосовно проведення обговорення та підготовки проекту рішення виконавчого комітету про зміну схеми руху, але на це не вистачило голосів. Вже під час повторного голосування голосів депутатів вистачило. 

Загалом, питання розмітки буде обговорено з спеціалістами з проектування для того, щоб ухвалити вірне рішення на засіданні виконкому міської ради. 

Нагадаємо, що у Житомирській обласній раді у наступному році запланували зробити телевізійну студію у приміщенні прес-центру. Окрім цього хочуть встановити конференц-систему для малої зали. Для цього планують витратити вісімсот тисяч гривень.

.,.,.,.