Четвер, 28 Березня, 2024

Скільки облрада планує витратити на національно патріотичне виховання молоді?

3 грудня на офіційному сайті Житомирської обласної ради було опубліковано проєкт рішення про затвердження Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на період з 2022 по 2025 рр. Проєктний обсяг фінансування сягає 1 млн 204,5 грн з бюджету Житомирщини. Програма має на меті гарантувати розвиток систем національно-патріотичного виховання, в першу чергу це стосується дітей та молоді. Домогтися цього планують завдяки поданню принципів любові та гордості за Україну, державної історії, культури, науки та спорту, особливої системи цінностей на національному та загальнолюдському рівні тощо, пише yes-zhytomyr.com.ua.

Що передбачено Програмою патріотичного виховання?

Виділені кошти розподілені за роками наступним чином:

  • у 2022 році – 278, 8 тисяч гривень;
  • у 2023 році – 293, 6 тисяч гривень;
  • у 2024 році – 308, 3 тисяч гривень;
  • у 2025 році – 323, 8 тисяч гривень.

Програма має декілька основних завдань, до яких відносяться:

  1. сформувати національну ідентичність. Передбачає організацію та проведення заходів. що спрямовані на провадження та утвердження українських цінностей, розвитку серед юного населення Житомирщини громадської ідентичності;
  2. військово-патріотичний напрямок. Передбачає проведення заходів, що спрямовані на формування у дітей та молоді області готовності захищати свою країну, сприяти безпеці та обороні Держави у міру своїх можливостей, підвищити престиж військової й спеціальної національної служби серед громадян;
  3. створити науково-методологічні та методичні засади національно-патріотичного виховання. Формування загальнодержавної політики у цьому питанні, розроблення чіткою стратегії та моніторингу виконання й ефективності у цій сфері;
  4. співпраця між державними органами влади й місцевим самоврядуванням з інститутами громадського суспільства, головною метою якої є національно-патріотичне виховання.

Куди спрямують найбільше коштів?

388,8 тисячі гривень – цю суму буде виділено на заходи щодо впровадження національно-патріотичного виховання на Житомирщини з місцевими громадськими організаціями, які на цьому спеціалізуються, протягом наступним чотирьох років. 

До однієї з наймасштабніших робіт буде залучено 295, 8 тисяч гривень – за ці кошти реалізовуватимуться патріотичні заходи з допризовною молоддю з залученням громадських організацій, спілкування з учасниками Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, військовослужбовцями Збройних Сил України, Державної прикордонної Служби України, демонстрація юнакам та дівчатам відеофрагментів патріотичного спрямування, фільмів, проведення масштабних виставок, багато з яких будуть пересуваними для показу на відкритих територіях в обласних НП, виготовлення книжок, збірників. буклетів з інформацією, організація вишколів, патріотичних ігор, національно- та військово патріотичних таборів тощо.

Важливу роль у національно-патріотичному вихованні відіграє пам’ять про героїчні для України події. Їх проведення обійдеться обласному бюджету у 137, 9 тисяч гривень. До свят, що проводитимуться, належать:

  • Вшанування пам’яті Героїв Крут, Героїв Базару та Героїв Небесної Сотні;
  • День захисника України;
  • День українського добровольця.

Кошти також буде направлено на висвітлення проведений на Житомирщині заходів у соціальних мережах, офіційних вебсайтах та ЗМІ. Також створюватимуться відеоролики та аудіоматеріали.

.,.,.,.