Четвер, 28 Березня, 2024

Що робили лідери президентських перегонів протягом тижня

Передвиборча боротьба ще не набрала обертів, але лідери рейтингів часу не втрачають. Деякі побували у Давосі, деякі гуляли та чистили сніг. Що робили протягом тижня кандидати у президенти, які очолюють соціологічні опитування, розкаже «Yes-Zhytomyr» з посиланням на Gazeta.ua.

Президент України Петро Порошенко 24 січня здійснив візит до Всесвітнього економічного форуму, що проходив у Давосі, Швейцарія. Виступав там під час “Українського сніданку”, що кожен рік влаштовує Віктор Пінчук.

За словами Порошенка, в Україні є загроза популізму, яка збільшується під час виборчих перегонів.

“Сумний досвід перемоги популізму ми маємо, зокрема, у Венесуелі, де політика “фіксованої ціни” нижче ринкової на певний продукт для людей призвела до катастрофи”, – сказав Президент.

У Давосі також побували Тимошенко й Гриценко. Лідерка БЮТу виступала з критикою на адресу минулої та сьогоднішньої влади. Риторика Анатолія Гриценка була дуже схожою. Виступати після них мав чинний Президент України, його політики проігнорували, не дивлячись на те, що сиділи разом за одним столом. Гриценко не подав руки Порошенку, а Юлія Володимирівна почала їсти йогурт.

Також Тимошенко взяла у часть 22 січня у з’їзді своєї партії, який відбувався у Палаці Спорту. Її вітали представники європейської політики та колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, а також письменник Коельйо. Але останній від своїх привітань відмовився.

За словами Коельйо, він ніколи не записував ніяких повідомлень, де підтримував би Юлію Тимошенко.

“Навіть якщо вона подобається мені як людина, українська політика – це не моя справа”, – пояснив Коельйо.

На з’їзді також виступав почесний патріарх Київський Філарет. 23 січня Юлія Володимирівна вже реєструвала документи у ЦВК.

Також цього дня Гриценко звинуватив одного з суперників – мера Львова Андрія Садового в інформаційній атаці.

А ось відомий український артист Володимир Зеленський цього тижня оприлюднив свою електронну декларацію. У нього є будинок у с. Іванковичі під Києвом, а також квартира у Києві площею 131, 9 квадратних метрів. Також йому належить земельна ділянка площею 1200 кв. метрів. Квартира у Києві є і у його дружини(284 кв.м). Також Зеленські винаймають квартиру у Лондоні та мають колекцію годинників.

24 січня Зеленський виклав відео, де з товаришами прибирає сніг. Відео він сам назвав «лопата-челендж», у якому закликав “почистити країну”, поки керівництво поїхало у Давос.

Один з лідерів “Опозиційної платформи – За життя” Юрій Бойко в Одесі спілкувався із продавцями на базарі. Приїхав в Одесу він, щоб поговорити із родичами загиблих в одеському Будинку профспілок.

Нагадаємо, що президентські вибори відбудуться в Україні 31 березня.

.,.,.,.